Przepis na : obiad
Parę dni temu wpadło mi w oko zdjęcie mojej znajomej. Zobaczyłam pięknie upieczoną kaczkę. Wyglądała tak, że miało się ochotę ją zjeść od razu, w tej chwili. Nie zastanawiając się długo, napisałam do Emilki, żeby sprzedała mi patent na to ptaszysko. Jednocześnie przewertowałam parę moich kucharskich książek i w sumie sporo się pokrywało. Że majeranek, jabłka, świeże zioła. Emilka dodała jeszcze od siebie suszoną żurawinę. Do tego akurat nie trzeba było mnie przekonywać, kaczka i żurawina to połączenie idealne... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...