ŚWIĄTECZNA TERRINA Z ŁOSOSIA I DORSZA

ŚWIĄTECZNA TERRINA Z ŁOSOSIA I DORSZA

  Terrina to jedno z typowych dań kuchni francuskiej, przygotowywane z mięsa, ryb, owoców morza jak również warzyw, pieczone w piekarniku, w podłużnym naczyniu z żaroodopornej porcelany lub kamionki, kształtem przypominającym keksówkę, i które również nosi nazwę terriny. Proponuję Wam dzisiaj przepis na rybną, dwukolorową terrinę z łososia i dorsza, którą możecie podać na świąteczny lub noworoczny stół, na pewno zasmakuje Waszym gościom. Życzę Wam przepięknych, słonecznych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzeni...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.