ZAPIEKANA KANIWA CZEKOLADOWA Z TRUSKAWKAMI

ZAPIEKANA KANIWA CZEKOLADOWA Z TRUSKAWKAMI

ZAPIEKANA KANIWA CZEKOLADOWA Z TRUSKAWKAMI

Przepis na : deser

Zapiekanka czekoladowa z kaniwy z dodatkiem truskawek i płatków migdałowych to pomysł na słodkie śniadanie lub deser. Jest to bardzo zdrowa i niezwykle smaczna propozycja dla osób ceniących zdrowe odżywianie - bez glutenu i bez dodatku cukru, przygotowana na mleku kokosowym. Można ją zjeść od razu po upieczeniu lub wziąć na wynos. A co to takiego jest kaniwa? Kaniwa (Canihua) zwana kuzynką komosy ryżowej, ceniona jest za swoje liczne właściwości prozdrowotne, jak: bogactwo białka i aminokwasów, źródło błonnik, przec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawki, truskawka, czekolada, śniadania, zapiekanki, zapiekanka, deser, desery, sałatki, zupa, sałatka, ziemniaki, pasztet, ryż, sosy, kasza, mus, sałatka z ryżem, salatka z jajkiem, sałatka ryżowa, zapiekanka z ziemniakami, zapiekanka z ryżu, lekkie sałatki

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.