Domowe tortille, czyli sposób na resztki pieczonego kurczaka

Domowe tortille, czyli sposób na resztki pieczonego kurczaka

Domowe tortille, czyli sposób na resztki pieczonego kurczaka

Łatwiejsze i szybsze do zrobienia niż pierogi. Tortille domowego wyrobu, miękkie i elastyczne jak naleśnik. W przeciwieństwie do sklepowych, nie zawierają całej gamy sztucznych składników. I są trzy razy tańsze. Skrzydełko, czy nóżka? – to klasyczne pytanie przy dzieleniu niedzielnego kurczaka. I trzeba dodać, że właściwie zadane, bo oszczędzamy w ten sposób pieczone piersi kurczaka, które zamiast natychmiastowej konsumpcji warto odłożyć na bok i wykorzystać do innych szczytnych celów. Tak przynajmniej jest u nas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, tortilla, kurczak, ciasto, kurczak pieczony, piersi, sosy, pierś, pierogi przepis, pierogi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, tortilla z kurczakiem, ogórki, sałata, majonez, naleśnik, mięso, kanapki, skrzydełka, sałatka cezara, naleśniki, obiad, pączki, sałatka, zupa, sałatki, pieczywo, kanapka, kurczak w marynacie

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.