Z apracowanym proponuję wykorzystać do sałatki gotową mieszankę z puszki. Składniki : puszka mieszanki meksykańskiej bonduelle mały por 2-3 jajka majonez, gesty jogurt sól, pieprz Przygotowanie : Ugotowane jajka obrać i pokroić, pokrojony por przelać wrzątkiem na sicie Osączoną mieszankę połączyć z jajkami i porem, posolić, posypać pieprzem Dodać łyżkę majonezu wymieszanego z łyżką jogurtem- wymieszać. Mieszanka zawiera groszek, kukurydzę i czerwoną paprykę. Wg mnie papryki jest trochę mało, mogłoby być więcej... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula