Zaczął się już szał przedświątecznych zakupów i przygotowań. Podam kilka cennych porad, jak postępować by nie poszły na marne trudy związane ze zmianą odżywiania :-) Przede wszystkim dokładnie zaplanujmy wszystkie zakupy żywnościowe (lista to podstawa) i czytajmy etykiety. A poniżej kilka wskazówek.... MAJONEZ . Kupując zwracajmy uwagę by nie zawierał w składzie niepotrzebnych dodatków, np. wszelkiego rodzaju gum a także dość szkodliwego E 385, który mo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Dziewczyna zmagająca się z rzeczywistością umilając każdy dzień zdrowym jedzeniem oraz ćwiczeniami. Zajmująca się hobbistycznie dietetyką oraz fotografią żywności, odkrywająca nowe smaki :-)