Pasta twarogowa z pieczonym burakiem

Pasta twarogowa z pieczonym burakiem

Przepis na : śniadanie

Prosta pasta kanapkowa z twarogu półtłustego z dodatkiem pieczonego buraka oraz czosnku i szczypiorku. Nie zawiera śmietany, tylko jogurt naturalny. Zdrowy i wartościowy dodatek do pieczywa, a do tego smaczny i tani. Jedynym problemem może być pieczenie buraka, które jest dość czasochłonne. Po drugie nie opłaca się uruchamiać piekarnika na jedną sztukę, więc jak już piekę buraki to w ilości 0,5 - 1 kg i przechowuje w lodówce. Później tylko wyciągam, obieram ze skóry i wykorzystuje do przygotowania past kanap...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, śniadania, ciasto, tarta, zupa, ciasteczka, obiad, kolacja, tort, torty, desery, bez pieczenia, deser, sałatka, sałatki, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, spaghetti, koktajle, chleb, sałatka z buraków

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.