Składniki:6 buraczków3-4 ogórki kiszone (mogą być małosolne)1 jabłko1 cebulamały pęczek szczypiorkusól, pieprzcukierocet lub kwasek cytrynowy2-3 łyżki olejuSposób przygotowania:1. Ugotować buraczki, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej.2. Ogórki drobno pokroić, obrane jabłka zetrzeć na tarce.3. Cebulkę drobno posiekać, szczypiorek również.4. Wszystko wymieszać, doprawić solą, pieprzem, cukrem i octem. Na końcu dodać olej.5. Podawać schłodzoną sałatkę do obiadu.Smacznego!!! czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...