Składniki : 1 średni por - część biała 1 czerwona papryka połowa puszki ananasa w kawałkach 10 dag szynki konserwowej 3 jajka połowa puszki kukurydzy konserwowej 1 słoik selera konserwowego 10 dag żółtego sera mały pęczek szczypiorku sól, pieprz, majonez Przygotowanie: Umytego pora kroimy w pół krążki Umytą paprykę kroimy w kostkę, ugotowane jajka również Szynkę podobnie tzn. kroimy w kostkę, ser ścieramy na grubych oczkach tarki Kukurydzę, seler i ananasa osączamy, dodajemy do całości Szczypior... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula