Ciecierzyca - jej właściwości oraz z czym i jak jeść?

Ciecierzyca - jej właściwości oraz z czym i jak jeść?

Ciecierzyca - jej właściwości oraz z czym i jak jeść?

Ciecierzyca, cieciorka , czyli warzywo coraz bardziej popularne w kuchni to jak się okazuje, źródło wszelakich witamin, bogactwo błonnika i białka. Pochodzi z Bliskiego Wschodu i była już tam uprawiana od 6500 r.p.n.e , stąd dotarła do Europy (Hiszpanii, Francji), uprawia się ją również w Indiach. Cieciorka jest składnikiem często tradycyjnych potraw kuchni arabskiej, hinduskiej oraz pakistańskiej. W Polsce, jeszcze nie tak znana, jednak już często możemy o niej usłyszeć.  W tym artykule dowiecie się z czym i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pause Gotowanie!

Autor

Adrianna SzydłowskaAdrianna Szydłowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

warzywa, proste i szybkie przepisy, zupa, zupa krem, pomidor, zdrowe, mięso, przekąska, kotlet, kasza, bezglutenowe, suszone pomidory, pasty, dipy, zdrowe przepisy, pasztet, makarony, krem, kotlety, barszcz, gulasz, makaron, sałatka, sałatki, pasta, przekąski, salatki warzywne, zupa kapusciana, sałatka warzywna, dania z makaronem

Inne przepisy z Pause Gotowanie!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.