Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść?

Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść?

Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść?

Dziś bohaterem artykułu będzie najbardziej tłusty i kaloryczny oraz najbardziej bez cukrowy owoc, zielona bomba witaminowa- AWOKADO! Pochodzi z Ameryki Środkowej, dokładnie z Meksyku i zalicza się do owoców jagodowych. Było spożywane 8000-7000 lat p.n.e., a od 5000 lat p.n.e. rozpoczęto jego uprawę.  Wielu może kojarzyć się z guacamole, ponieważ to jedna z najbardziej znanych meksykańskich sals. W artykule, dowiecie się o jego zdrowych właściwościach, zastosowaniu w kuchni oraz jakie są sposoby na to, ab... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pause Gotowanie!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.