Czerwona kapusta sprawdza się fenomenalne zarówno w surówkach jak i przygotowana na ciepło – zasmażana lub duszona. Na blogu znajdziecie kilka przepisów na czerwoną kapustę w tym przepis na modrą kapustę , szybką kapustę zakwaszaną , surówkę z czerwonej kapusty i rzepy , surówkę z czerwonej kapusty z sosem satay , surówkę z czerwonej kapusty i papryki oraz wiele innych przepisów, w których króluje czerwona kapusta. Czerwona kapusta duszona to danie bezmięsne na ciepło, które świetnie komponuje się z niemalże ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...