Czerwony ryż + surówka z kopru włoskiego i awokado + czerwona fasola

Czerwony ryż + surówka z kopru włoskiego i awokado + czerwona fasola

Czerwony ryż + surówka z kopru włoskiego i awokado + czerwona fasola

Surówka z kopru włoskiego i awokado + czerwony ryż + fasola Czerwony ryż jest pełnoziarnisty, jednak bardziej klejący się niż brązowy. Jest smaczną odmianą na talerzu; ma orzechowy, słodki smak. Ajurweda przypisuje temu ryżowi smak słodki i liczne działania prozdrowotne. Odmiana ta korzystnie wpływa na serce, barwę skóry, wzrok. Leczy chorobliwe pragnienie, duszność, gorączkę, kaszel, owrzodzenia, zatrucia; pobudza czynności trawienne. A co najważniejsze, jest po prostu pyszny, również na zimno w form... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wegańska kuchnia orientalna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.