Świeżą rukolę kupicie dziś w każdym markecie, przeważnie używamy jej do sałatek, ale te postrzępione listki świetnie nadają się również do przygotowania alternatywy dla tradycyjnego pesto. Zamiast świeżej bazylii w tym sosie jest właśnie rukola, a orzeszki piniowe zastąpiliśmy dużo łatwiej dostępnymi nerkowcami. Pesto wyszło bardzo charakterne, można ożywać go jako dip, albo po prostu wymieszać z makaronem. Smakuje świetnie. Przepis na pesto z rukoli Składniki: 100 gramów świeżej rukoli, 150 gramów parmezanu, gar... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...