Włoska kapusta duszona – kuchnia galicyjska
Włoska kapusta duszona – kuchnia galicyjska
Włoska kapusta duszona – kuchnia galicyjska A gdyby tak gotując kapustę zrobić wszystko na odwrót? Najpierw ją podsmażyć, potem podsypać mąką, a na samym końcu podlać bulionem? Taką właśnie kolejność proponuje autor dawnej książki kucharskiej, wydanej we Lwowie. Kapusta przyrządzona tym sposobem ma ciekawy smak z dwóch powodów. Po pierwsze ze względu na sam proces – lekkie podsmażenie nadaje liściom włoskiej kapusty specyficzny smaczek. Po drugie kapusta zakwaszona jest niewielką ilością octu, co sprawia, że da... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Warto przeczytać

Dieta kapuściana
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, ziemniaki, sałatka, surówka, sałatki, sałatka warzywna
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję