Włoska kapusta duszona – kuchnia galicyjska

Włoska kapusta duszona – kuchnia galicyjska

Włoska kapusta duszona – kuchnia galicyjska

Włoska kapusta duszona – kuchnia galicyjska A gdyby tak gotując kapustę zrobić wszystko na odwrót? Najpierw ją podsmażyć, potem podsypać mąką, a na samym końcu podlać bulionem? Taką właśnie kolejność proponuje autor dawnej książki kucharskiej, wydanej we Lwowie. Kapusta przyrządzona tym sposobem ma ciekawy smak z dwóch powodów. Po pierwsze ze względu na sam proces – lekkie podsmażenie nadaje liściom włoskiej kapusty specyficzny smaczek. Po drugie kapusta zakwaszona jest niewielką ilością octu, co sprawia, że da... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.