Chrupiące i tak pyszne, że można je wyjadać prosto ze słoika. Lekko kwaśne, słodkawe, w smaku rewelacyjne! Takie są ogórki w zalewie miodowej, które zaprezentuję Wam w dzisiejszym wpisie. Z tymi ogórkami nie na dużo pracy i robi się je naprawdę bezproblemowo. Idealnie pasują do obiadu, do sałatek, koreczków, a także same w sobie mogą stanowić pyszną przekąskę. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. PRZEPIS NA OGÓRKI W ZALEWIE MIODOWEJ Składniki 2 kg ogórków świeżych 1 duża cebula Zalewa 1 l wody ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...