Świetnie pasuje do dań mięsnych, szczególnie z sosem, ale lubimy ją też podjadać solo. Mamy dziś dla was przepis na pyszną i zdrową surówkę z czerwonej kapusty . Przepis na surówkę z czerwonej kapusty Składniki: Pół małej główki czerwonej kapusty, mały pęczek szczypiorku, 3 łyżki oleju, 4 łyżki octu (najlepiej winnego). sól, pieprz. Jak zrobić surówkę z czerwonej kapusty? Kapustę drobno poszatkuj, oprósz solą, wymieszaj, przełóż do miski – pod wpływem soli nieco zmięknie. W międzyczasie do mniejszej miseczki ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...