Gomasio z siemienia lnianego

Gomasio z siemienia lnianego

Gomasio z siemienia lnianego

Oryginalny przepis na gomasio pochodzi z Japonii i jego głównym składnikiem jest sezam. Inna wersja tej przyprawy zawiera nasiona siemienia lnianego. Ja przygotowałam właśnie tę drugą wersję. Zmieniłam nieco proporcje przyprawy, dodając do niej odrobinę więcej soli. Uprażone siemię lniane dodaje potrawom niesamowitego aromatu i smaku. Gomasio używam do różnych sałatek, past do chleba, białego sera, etc. Gomasio z siemienia lnianego Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 10 łyżeczek nasionek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.