Galette z sadzonym jajkiem, brukselkami i łososiem

Galette z sadzonym jajkiem, brukselkami i łososiem

Galette z sadzonym jajkiem, brukselkami i łososiem

Przepis na : śniadanie

To zdecydowanie bardzo zdrowa potrawa pełna tego, co najlepsze. Mąka gryczana, to świetne źródło witamin i minerałów takich jak witaminy z grupy B (B1, B2, B6), witamina E, niacyna, żelazo, magnez. cynk, miedź, potas, fosfor, bogata jest również w flawonoidy (rutynę oraz izowiteksynę), wykazuje również wysoki potencjał antykosydacyjny. Łosoś dostarczy nam kwasy omega-3, zaś brukselki witaminę C, A, E, K, B6, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, fosfor i potas. Polecam galettes... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...