Przepis na : śniadanie
To zdecydowanie bardzo zdrowa potrawa pełna tego, co najlepsze. Mąka gryczana, to świetne źródło witamin i minerałów takich jak witaminy z grupy B (B1, B2, B6), witamina E, niacyna, żelazo, magnez. cynk, miedź, potas, fosfor, bogata jest również w flawonoidy (rutynę oraz izowiteksynę), wykazuje również wysoki potencjał antykosydacyjny. Łosoś dostarczy nam kwasy omega-3, zaś brukselki witaminę C, A, E, K, B6, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, fosfor i potas. Polecam galettes... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...