Burgery z sarniny

Burgery z sarniny

Burgery z sarniny

Od jakiegoś czasu można kupić w sklepach niewielkie porcje mięsa  z dziczyzny. Tym razem kupiłam sarninę. Ilość mięsa, ok 0,5 kg, była tak nieduża, że nie bardzo wiedziałam jak je przerobić. W tej sytuacji najprostszym rozwiązaniem okazało się zmielenie mięsiwa i zrobienie burgerów. Doprawiłam je nieco inaczej niż burgery wołowe. Dodałam jałowiec i rozmaryn. Wyszły  bardzo  smaczne, podawałam z sałatką i ziemniakami, ale znakomicie sprawdzą się podane tradycyjnie w bułce.  składniki -&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, bułki, mięso mielone, tarta, cytryna, zupa pomidorowa, sałata, sosy, sos pomidorowy, sałatki, sałatka, ziemniaki, ser, smaczna sałatka, sos do sałaty, salatka z serem

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.