Roti z Kurczakiem Tikka Historia i Pochodzenie Historia RotiRoti, czyli cienkie indyjskie placki, mają swoje korzenie w starożytnych Indiach. Już w czasach Imperium Maurjów (ok. 322-185 p.n.e.) spożywano podobne placki, które były podstawowym elementem diety mieszkańców subkontynentu indyjskiego. Tradycyjnie roti przygotowywano z mąki atta (pełnoziarnistej), wody i odrobiny soli. Pieczone na rozgrzanej patelni tawa, placki były lekkie, łatwe w transporcie i idealne jako dodatek do dań curry. Dziś roti jest znan... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...