Pieczeń wołowa z rostbefu (wolnopieczona)

Pieczeń wołowa z rostbefu (wolnopieczona)

Pieczeń wołowa z rostbefu (wolnopieczona)

Przepis na : obiad

Moja pierwsza pieczeń wołowa z rostbefu była kompletną klapą. Mięso miało być rarytasem, a niestety rozczarowywało – było wypieczone i „żuwaczne”. Minęło od tamtej pory sporo czasu i podjęłam wyzwanie ponownie. Tym razem upiekłam rostbef w bardzo niskiej temperaturze. Wolnopieczona wołowina okazała się dokładnie tym, czego szukałam. Delikatna, miękka, różowa w środku, w smaku przypominająca średnio wysmażony stek. Jedyna niedogodność to długi czas pieczenia… reszta jest bardzo prosta. Ide... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mięsa pieczone, ogórki, sosy, mielone, obiad, por , kanapki, rukola, ogórki konserwowe, sałatka, sałatki, kanapka, wołowina, bez pieczenia, mięso na obiad, sałatka z rukolą, mięso mielone, pyszna sałatka, pieczeń z mięsa mielonego, stek wołowy, sałatka do obiadu

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję