Pasta z makreli i jajek – prosty przepis

Pasta z makreli i jajek – prosty przepis

Pasta z makreli i jajek – prosty przepis

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z makreli i jajek to bardzo proste w wykonaniu, sycące i smaczne smarowidło do kanapek, a przy okazji bardzo zdrowe, sama makrela to bogate źródło kwasów Omega-3, witaminy D oraz składników mineralnych takich jak selen, fosfor, czy potas.   Pasta z makreli i jajek Składniki: 1 Makrela ok. 350g 1 Cebula 3 Jajka 1 Ogórek kiszony 2 Łyżki majonezy Sól Pieprz Przygotowanie: Z makreli usuwamy wszystkie ości, oddzielamy mięso od skóry i kroimy na drobn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Księga-Smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

baqster

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makrela, pasta, pasty, jabłka, naleśniki, ogórki, śniadania, majonez, naleśnik, ogórki kiszone, feta, mięso, kanapka, ser feta, kanapki, sosy, brokuły, makrela wędzona, brokuł, kurczak, sałatki, sałatka, pieczywo, sałatka z brokułami, sałatki z brokułów, sałatka z kurczakiem, sałatka z fetą, sos do kurczaka, salatka z jajkiem, brokuł z jajkiem

Inne przepisy z Księga-Smaku