Składniki 4 buraczki średniej wielkości 100 g orzechów włoskich 1 cebula 1 cytryna 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki miodu 200 g sera feta 2-3 gałązki świeżej mięty sól i pieprz do smaku Wykonanie: Buraki umyć, zawinąć każdy osobno w folię aluminiową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180° C na termoobiegu przez 50 minut, aż będą miękkie. Po wyjęciu buraków z piekarnika wstawić orzechy wyłożone na blaszce prażyć około 8 minut w 180° C. Cebulę obrać pokroić w kostkę, marynujemy z posiekaną miętą, sokiem z cytryny i ... czytaj dalej...
Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.