Składniki 2 kg papryki czerwonej kilka ząbków czosnku ziele angielskie,gorczyca zalewa 8 szklanek wody 1 ,1/2 szklanki octu 10% 6 łyżeczek soli(kamiennej) 1 szklanka cukru 4 łyżki miodu Paprykę umyć ,oczyścić z ziarenek .Pokroić po 6 -8 pasków po długości. Przygotować słoiki 580 mil.Do każdego słoika włożyć po ząbku czosnku ,pół łyżeczki gorczycy po 2 ziarnka ziela angielskiego .Paprykę włożyć do słoików .Wodę ,sól ,cukier oraz ocet zagotować .Do zagotowanej zalewy dodać miód ,wymieszać do cał... czytaj dalej...
Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.