Przepis na : kolacja
Składniki: 1 opakowanie dowolnej mixu sałat (lub szpinaku baby) 300 g wędzonego surowego boczku 5 jajek Sos vinegret: 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki octu z czerwonych winogron 1 łyżka musztardy Dijon 3 łyżki oliwy z oliwek szczypta pieprzu Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Od boczku odkrawamy skórkę, kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Podsmażamy powoli na małym ogniu, tak aby wytopił się tłuszcz. Czosnek drobno szatkujemy a następnie mieszamy ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...