Dzisiaj coś dla fanatyków buraków! Mieszanka kuchni polskiej i włoskiej W moim domu uwielbiamy buraki, ale pesto też jest na topowej liście! Postanowiliśmy połączyć smaki, co okazało się strzałem w dziesiątkę! Tak powtało nasze autorskie pesto buraczane, które świetnie trafia w nasze kubki smakowe. Jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. My najczęściej dodajemy do hamburgerów ( w krótce dodam przepis ), ale pasuje też do śledzi, jajek, na kanapki, do risotta lub niektórych sałatek. Przygotowanie zajmuje zale... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Od kilku lat mieszkam w Londynie i mam wrażenie jakby czas uciekał tutaj szybciej… Dlatego staram się, żeby jedzenie, które przygotowuję, było proste i szybkie, a do tego smaczne i domowe.
W mojej kuchni często łączę potrawy polsko – włoskie i czasem angielskie.