Przepis na : obiad
Kiedyś myślałam, że zrobienie sosu besamelowego jest skomplikowanym procesem. Kiedy zrobiłam go po raz pierwszy okazało się, że byłam w wielkim błędzie. Co najlepsze często gotowe sosy sklepowe albo nie mają dobrego składu albo kosztują niemało. Teraz sama często robię sos, przyprawiam według uznania i potrzebuję zaledwie 10 minut. Doskonale nadaje się do lasagni lub do calzone. Śmiało można używać do zapiekanek ziemniaczanych lub makaronowych zamiast śmietany. Ale może służyć także jako dodatek do kanapek ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Od kilku lat mieszkam w Londynie i mam wrażenie jakby czas uciekał tutaj szybciej… Dlatego staram się, żeby jedzenie, które przygotowuję, było proste i szybkie, a do tego smaczne i domowe.
W mojej kuchni często łączę potrawy polsko – włoskie i czasem angielskie.