Jesień za pasem. Czas na KONKRET.

Jesień za pasem. Czas na KONKRET.

Jesień za pasem. Czas na KONKRET.

Temperatura coraz niższa. Przez ostatnie dni straszliwy wiatrporywał starszym panom kapelusze, a eleganckim paniom szarpał parasole.Deszcz wieczorami ostro zacinał w szyby, powodując rumor przypominającyjadący pociąg.Już pierwsze przepalanie w picu kaflowym, aby powietrze wwyziębionych murach chociaż odrobinę się nagrzało, by móc normalniefunkcjonować.Pierwsze gorące herbaty z sokiem malinowym i cytryną, symptomy przeziębienia,chrypki, kasłanie i cieknący nos.Jesień.Kiedy zbliża się pora chłodów, nasz orga... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, wegetariańska, wegańskie, ryba, schab, mięso, deser, desery, torty, tort, ciasto, sosy, cebula, susz, ryba w ciescie, mięso duszone, sok, malinowe, por , gulasz, lekkie sałatki, cytryna, potrawka, lekka, duszone, mąka, czosnek, zupa, wieprzowina, sałatki

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
slyvvia, 7 października 2012 09:41:41

Genialnie to wygląda. Narobiłaś mi ogromnej ochoty :D

Karmel-itka., 7 października 2012 10:10:04

bardzo się cieszę ;] i życzę smacznego!

Droczilka, 7 października 2012 11:29:51

Bardzo smakowity ten Twój jesienny konkret:-). Dodatek jałowca super!

dybek, 7 października 2012 12:08:35

Karmel-itko, ciepły piec kaflowy w zimne jesienno-zimowe wieczory... zazdroszczę :) Smakowicie się prezentuje Twój jałowcowy schab! Serdeczne pozdrowienia i gratulacje udziału w Forum Blogerów w cudownym Gdańsku :)

Capacitier, 7 października 2012 13:57:08

Apetyczny obiad :)

Kasia S,, 7 października 2012 16:18:01

schabik pierwsza klasa. Mniam !pozdrawiamy serdecznieTapenda

Joanna Skoraczyńska, 7 października 2012 17:00:24

No to rzeczywiście konkret:-) Ale jaki pyszny konkret :-D

grazyna, 7 października 2012 17:45:51

Mniam, jaki pyszny konkret ! A u mnie dziś też z jałowcem, ale kurczak pieczony w całości :0

shinju, 7 października 2012 18:42:09

Ten schab to naprawdę kawałek porządnego i z pewnością pysznego mięsa :)

Kate, 7 października 2012 21:55:47

Dobry pomysł z tym jałowcem. Muszę kiedyś wypróbować.

siankoo, 8 października 2012 10:55:29

widok tego sosu spowodował u mnie ślinotok:)))

Monica, 8 października 2012 12:36:32

Masz absolutną rację. Jesień to początek konkretnych dań, rozgrzewających, wręcz parujących z talerza i sytych. Twoja propozycja idealnie wpisuje się w chłodne, jesienne klimaty. I ten zapach jałowca mmmm :)

aga, 8 października 2012 13:06:46

Ja się przymierzam do pierwszego barszczu w sezonie i tak jak co roku jak zrobię go pierwszy raz, to będę go potem robić regularnie przez kilka miesiący...takie uroki naszego klimatu. szczęśliwie barszcz czysty uwielbiam i piję go w miejsce herbaty ;)

MartynCia ^^, 9 października 2012 13:03:04

to ja poproszę taki obiadek na wynos ;)mniamPozdrawiam i zapraszam do siebie ;)

Tomek gotuje, 9 października 2012 14:40:09

Pycha, nabrałem ochoty na jałowiec :) Hmm, myśląc o jałowcu nabrałem ochoty na gin, ale kurcze trochę wcześnie jeszcze ;)