Kapusta kwaszona w zalewie
Kapusta kwaszona w zalewie
Rewelacyjna w smaku kapusta, którą bez problemu możecie zrobić w każdej chwili. Po dobie kwaszenia niezjedzoną kapustę możecie przełożyć do słoików tak, żeby była przykryta zalewą i trzymać w zakręconych słoikach do tygodnia, bez obawy, że się zepsuje. Co potrzeba: 1,5 kg główki białej kapusty, 3 średnie marchewki, Co potrzeba na zalewę: 5 szklanek wody, 1 szklanka cukru, 1 szklanka oleju rzepakowego, 1 szklanka octu, 2 łyżki nie czubate soli Wykonanie: Kapustę i marchewkę szatkujemy na szatkownicy lub kroimy bar... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem
Autor
Beata Plesowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, chleb, bułki, sałatka, sałatki, surówka, przetwory, surówka z kapusty
Inne przepisy z Bułka z Chlebem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję