TOFU na wiele sposobów + nowe tofu BIO POLSOJA
TOFU na wiele sposobów + nowe tofu BIO POLSOJA
Przepis na : obiad
Dużo słodyczy było ostatnio, więc teraz dla odmiany tzw. konkret. Pisać o tym miałam już wieki temu ale ciągle jakoś się nie składało... Bohaterem wpisu jest TOFU , a konkretnie tofu Polsoja, którego używam zawsze, kiedy przyjdzie nam ochota na coś z tofu właśnie. Dla niewtajemniczonych - co to w ogóle jest tofu? Ano jest to taki "twarożek" sojowy, wyrabiany z mleka sojowego, bardzo popularny w Chinach i Japonii jako bogate źródło białka. W Polsce świetnie znane głównie w środowiskach wegan i wegetarian, ale co... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Autor
Sylwia Falkiewicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, frytki, pasty, pasta, wegańskie, makarony, makaron, kotlet, kotlety, sok, kanapka, zupa pomidorowa, szpinak, kanapki, tarta, spaghetti, makrela wędzona, makaron tagliatelle, papryka, przekąska, kiełbaski, kokosowe, tagliatelle, makrela, kasza, bułki, sałata, surówka, słonecznik, sałata lodowa
Inne przepisy z Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Dodaj komentarz