TOFU na wiele sposobów + nowe tofu BIO POLSOJA

TOFU na wiele sposobów + nowe tofu BIO POLSOJA

TOFU na wiele sposobów + nowe tofu BIO POLSOJA

Przepis na : obiad

Dużo słodyczy było ostatnio, więc teraz dla odmiany tzw. konkret. Pisać o tym miałam już wieki temu ale ciągle jakoś się nie składało... Bohaterem wpisu jest TOFU , a konkretnie tofu Polsoja, którego używam zawsze, kiedy przyjdzie nam ochota na coś z tofu właśnie. Dla niewtajemniczonych - co to w ogóle jest tofu? Ano jest to taki "twarożek" sojowy, wyrabiany z mleka sojowego, bardzo popularny w Chinach i Japonii jako bogate źródło białka. W Polsce świetnie znane głównie w środowiskach wegan i wegetarian, ale co... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.