Rogaliki drożdżowe z rabarbarem
Rogaliki drożdżowe z rabarbarem
Rogaliki drożdżowe z rabarbarem Puszyste i ekstra maślane rogaliki nadziewane aromatycznym rabarbarem. Świetne połączenia słodkiego i delikatnego ciasta z lekko kwaskowym owocem (choć rabarbar to chyba warzywo ;)) Składniki: 3 pełne szklanki mąki pszennej 7g suchych drożdży – 1 opakowanie 1 jajko pół szklanki cukru szczypta soli 130g masła 1 szklanka mleka Nadzienie: 5 łodyg rabarbaru 4 łyżki cukru Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania rogalików cukier puder do posypania *** Rabarbar k... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem
Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe
Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?
Czytaj dalej...Autor
Blogzapetytem
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, sałatka, sałatki, ciasteczka
Inne przepisy z Blog z Apetytem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję