Domowe przetwory - co przygotować w maju?

Domowe przetwory - co przygotować w maju?

Domowe przetwory - co przygotować w maju?

Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już teraz można zacząć wypełniać swoje spiżarnie domowymi smakołykami w słoikach. To idealny czas na przygotowanie zdrowotnych syropów - z mniszka lekarskiego, pędów sosny i kwiatów czarnego bzu, a także na zamknięcie w słoikach wiosennych warzyw - młodego szczawiu, szparagów i rabarbaru. Przygotowaliśmy dla Was porady dotyczące robienia domowych przetworów w maju! W jaki sposób przygotować się do robienia domowych przetworów? Aby przygotować smaczne przetwory na zimę,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.