Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już teraz można zacząć wypełniać swoje spiżarnie domowymi smakołykami w słoikach. To idealny czas na przygotowanie zdrowotnych syropów - z mniszka lekarskiego, pędów sosny i kwiatów czarnego bzu, a także na zamknięcie w słoikach wiosennych warzyw - młodego szczawiu, szparagów i rabarbaru. Przygotowaliśmy dla Was porady dotyczące robienia domowych przetworów w maju! W jaki sposób przygotować się do robienia domowych przetworów? Aby przygotować smaczne przetwory na zimę,... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.