Kotlety z mortadeli jak kiedyś

Kotlety z mortadeli jak kiedyś

Przepis na : obiad

Pachnące z chrupiącą panierką i bardzo proste w przygotowaniu kotlety z mortadeli jak kiedyś. W PRL – u kotlety z mortadeli zastępowały klasyczne schabowe i nieźle sobie z tym radziły. Były hitem tamtej epoki i wielu z nas ma wciąż do nich duży sentyment. Z tymi kotletami jest trochę jak z muzyką disco polo. Tzn. nikt się nie przyznaje, że jej słucha, a każdy lubi, albo przynajmniej zna . Ze “schabowymi” z mortadeli jest podobnie. Część Polski mówi, że to taniocha, nędza i w ogóle najgors...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Na Wypasie

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.