Kotlety z mortadeli jak kiedyś

Kotlety z mortadeli jak kiedyś

Przepis na : obiad

Pachnące z chrupiącą panierką i bardzo proste w przygotowaniu kotlety z mortadeli jak kiedyś. W PRL – u kotlety z mortadeli zastępowały klasyczne schabowe i nieźle sobie z tym radziły. Były hitem tamtej epoki i wielu z nas ma wciąż do nich duży sentyment. Z tymi kotletami jest trochę jak z muzyką disco polo. Tzn. nikt się nie przyznaje, że jej słucha, a każdy lubi, albo przynajmniej zna . Ze “schabowymi” z mortadeli jest podobnie. Część Polski mówi, że to taniocha, nędza i w ogóle najgors...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Na Wypasie

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Rafał RafałRafał Rafał

Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, kotlet, tarta, bułki, schabowe, kanapki, obiad, kanapka, sałatka, kiełbasa, sałatki, szybki obiad, przekąski, kolacja, bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia Na Wypasie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję