
Żurek galicyjski, to pyszna, aromatyczna wersja klasycznego żurku . Świetnie sprawdzi się zarówno jako klasyczne danie na świąteczny stół lub jako rozgrzewająca, pożywna zupa na co dzień. Tym razem bez białej kiełbasy , ale za to z dużą ilością pysznej, pachnącej wędzonki. Zobacz przepis i przekonaj się sam, czy to Twoje smaki! Mamy nadzieję, że tak! Żurek galicyjski Składniki: wędzona kiełbasa: 300 g wędzony boczek: 200 g duża cebula: 1 szt. czosnek: 2 ząbki włoszczyzna (mała marchewka, pietruszka, kawałek ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.