Paratha śródziemnomorska z koperkiem

Paratha śródziemnomorska z koperkiem

Paratha śródziemnomorska z koperkiem

Paratha, jest idealną przekąską na ciepło jak i zimno, można ją zjeść jako danie samodzielne lub jako dodatek do mięs czy sałatek. Soli praktycznie nie używamy, bo w serku i kapary słony smak wyczuwamy. Sezon jest teraz na świeży koperek, a jak dodamy do niego serek i kapary, to będziemy mieć przysmak doskonały.  Składniki: 200 g mąki orkiszowej, ok. 100 ml wody, szczypta soli, woda, 3 łyżki oleju rzepakowego, nadzienie: 100 g ARLA APETINA w kostkach BAZYLIA & OREGANO, pęczek koperku, 3 łyżki kapa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, mielone, ciasto, ser, ciasto na niedziele, przekąska, śliwka, sałatki, przekąski, sałatka, dodatki do mięs, przekąski na ciepło, ciasto ze śliwką, placek ze śliwkami, placek z serem, słone przekąski, ciasto orkiszowe, ciasto na zimno, salatka z serem, smaczna sałatka

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.