Sushi z tuńczykiem, papryką i ogórkiem

Sushi z tuńczykiem, papryką i ogórkiem

Sushi z tuńczykiem, papryką i ogórkiem

Moja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym, podpieczonych, jadalnych wodorostów nori oraz soczystego tuńczyka, chrupiących kolorowych papryk i świeżego ogórka. Zwinięte kawałki sushi podane z odrobiną ostrego japońskiego chrzanu i wyrazistego marynowanego imbiru to ciekawa propozycja przekąski na imprezowym stole. Składniki: 220g ryżu do sushi 250ml wody 1/4 łyżeczki soli Zaprawa do ryżu: 6 łyżek octu ryżowego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Dodatki do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, tuńczyk, ogórki, sushi, fit, sosy, przekąski, przekąska, makaron, zapiekanki, grill, makarony, zapiekanka, sałatki, sałatka, wiśnia, kanapki, ryby, ryba, salatka z makaronem, przystawki, sałatka na grilla, salatki do grilla, ryba w occie, sałatka z tuńczykiem, makaron z tuńczykiem, sałatka z ryżem i tuńczykiem, sałatka z ryżem, zapiekanka z ryżu, sałatka ryżowa

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.