Przetwory - słoiki i ich przygotowanie do użycia

Przetwory - słoiki i ich przygotowanie do użycia

Przetwory - słoiki i ich przygotowanie do użycia

Może się wydawać, że domowe przetwory to temat odchodzący w zapomnienie, ale nic bardziej mylnego. Mimo, że mamy dzisiaj w sklepach mnóstwo gotowych dżemów, sałatek czy marynat to wiele gospodyń woli zrobić własne zapasy na zimę. Przetwory robiły nasze Babcie i Mamy, i to najczęściej od nich przejmujemy przepisy i kuchenne triki. Dobrze jeśli zdążymy nauczyć się choćby podstaw zanim nas opuszczą. Ja takiej szansy nie miałam więc uczyłam się przede wszystkim od znajomych i z książek. Dzisiaj często podpowiadam mł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory, słoik, mięso, grzyby, sałatka, sałatki, smaczna sałatka

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.