Pekinka z ogórkiem w greckim sosie i pieczone ziemniaczki

Pekinka z ogórkiem w greckim sosie i pieczone ziemniaczki

Pekinka z ogórkiem w greckim sosie i pieczone ziemniaczki

Pekinka jest dla mnie jednym z najbardziej uniwersalnych warzyw - można kupić ją wszędzie i o każdej porze roku, daje się dość długo przechowywać w lodówce i ma smak na tyle delikatny, że pasuje do niej wiele rozmaitych dodatków. Tym razem "popełniłam" ją z ogórkiem i czerwoną cebulą, w greckim sosie z torebki, zaś podałam do  gyrosowo-oliwkowo-rozmarynowej potrawki z piersi indyka  i pieczonych z rozmarynem młodych ziemniaczków. Składniki: Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej pół dużego ogórk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Autor

edytaha

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ogórki, kapustą, ziemniaki, ziemniak, kapusta pekińska, papryka, potrawka, por , pierś, pierś z indyka, indyk, piersi, sałatka, sałatki, warzywa, surówka, pieczone ziemniaki, czerwona kapusta, pieczone ziemniaki z czosnkiem, sałatka grecka, sałatka z kapusty pekińskiej, surówka z czerwonej kapusty, sałatka z papryki, surówka z kapusty, surówka ze świeżej kapusty

Inne przepisy z Kuchenne zapiski Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.