Pekinka z ogórkiem w greckim sosie i pieczone ziemniaczki
Pekinka z ogórkiem w greckim sosie i pieczone ziemniaczki
Pekinka jest dla mnie jednym z najbardziej uniwersalnych warzyw - można kupić ją wszędzie i o każdej porze roku, daje się dość długo przechowywać w lodówce i ma smak na tyle delikatny, że pasuje do niej wiele rozmaitych dodatków. Tym razem "popełniłam" ją z ogórkiem i czerwoną cebulą, w greckim sosie z torebki, zaś podałam do gyrosowo-oliwkowo-rozmarynowej potrawki z piersi indyka i pieczonych z rozmarynem młodych ziemniaczków. Składniki: Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej pół dużego ogórk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty
Autor
edytaha
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, ogórki, kapustą, ziemniaki, ziemniak, kapusta pekińska, papryka, potrawka, por , pierś, pierś z indyka, indyk, piersi, sałatka, sałatki, warzywa, surówka, pieczone ziemniaki, czerwona kapusta, pieczone ziemniaki z czosnkiem, sałatka grecka, sałatka z kapusty pekińskiej, surówka z czerwonej kapusty, sałatka z papryki, surówka z kapusty, surówka ze świeżej kapusty
Inne przepisy z Kuchenne zapiski Edyty
Dodaj komentarz