Kapuśniak z kapusty włoskiej z chorizo

Kapuśniak z kapusty włoskiej z chorizo

Kapuśniak z kapusty włoskiej z chorizo

SKŁADNIKI: 1 mała marchewka 1 mała pietruszka mały kawałek selera 2 ziemniaki 15 dag kapusty włoskiej 6 dag chorizo łyżka oleju liść laurowy 3 kulki ziela angielskiego sól sproszkowana słodka papryka suszony tymianek WYKONANIE: Warzywa obrać, opłukać. Marchew, pietruszkę i selera pokroić w cienkie plasterki, ziemniaki i kapustę w kostkę. Kiełbasę chorizo pokroić w cienkie plasterki. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić marchew, pietruszkę, selera i kiełbasę. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Dodać z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.