Smażony tempeh

Smażony tempeh

Smażony tempeh

Skład: bio soja, bio olej słonecznikowy, bio sos sojowy Shoyu, bio czosnek. Firma: Sunfood. Cena: ok. 15zł. Masa netto: 210g. Tempeh wytwarzany jest z ziaren soi poddanych procesowi fermentacji (pochodzi z kuchni indonezyjskiej). Jest szeroko stosowany w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Lubię soję w wielu wydaniach (np. tofu i parówki sojowe), ale tempeh nie przypadł mi do gustu. Ma lekko orzechowy posmak (co jest na plus), ale całość jakoś specjalnie mi nie smakowała. Mogę zjeść od czasu do czasu, ale be... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, dieta, diety, wegańskie, kanapka, przekąska, sos sojowy, marynaty, parówki, wegetariańska, kanapki, kotlet, kotlety, grill, bezglutenowe, sałatka, przekąski, tarta, sałatki, sosy, czosnek, łatwe , drugie danie, mięso duszone, dania bez mięsa, lekkie sałatki, sałatka wegetariańska, salatki do grilla, sałatka na grilla, dania z grilla

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.