Przepis na : śniadanie
Drugi w kolejce post sałatkowy. Krótko i na temat, wybaczcie że bez szerszego wstępu, ale te upały dobijają człowieka małego u dużego! W dodatku zaczynamy się powoli pakować na wakacje i przy okazji informuję Was wstępnie, że od soboty przez dziewięć kolejnych dni na Przepyszniku zapanuje błoga cisza i spokój, wybywamy na jurę! A teraz przed Wami główna bohaterka posta. Sałatka z groszkiem (porcja na 2+1) 6 jajek 200g mrożonego bądź świeżego groszku mały pęczek szczypiorku majonez/oliwa/biały serek pieprz ziołowy Jajka ug... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...