Śledzie pod pierzynką ogórkowo-cebulową
Śledzie pod pierzynką ogórkowo-cebulową
Prosta sałatka ze śledzi. Idealna na kolację, przekąskę czy na świąteczny stół. Składniki: 5 filetów śledziowych 3 ogórki kiszone 1 czerwona cebula 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu sól, pieprz 2 jajka ugotowane na twardo kawałek żółtego sera (u mnie grana padano) Sposób wykonania: 1. Śledzie, jeśli są solone, należy wymoczyć wcześniej w wodzie lub mleku. Można też użyć śledzi wiejskich. Pokroić na kawałki, ułożyć na półmisku. 2. Ogórki kiszone i cebulę drobno posiekać, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani
Warto przeczytać

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Autor
Ania Z
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śledź, ogórki, sałatki, sałatka, przekąski, śledź w śmietanie, sałatka śledziowa
Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję