Kalafor z czosnkowo-ogórkowym dipem jogurtowym (2 wersje) - porcja ok. 185 kcal
Kalafor z czosnkowo-ogórkowym dipem jogurtowym (2 wersje) - porcja ok. 185 kcal
Przepis na : obiad
Jako lekki obiad, przystawka lub warzywny dodatek, sałatka do grilla :)
Składniki (jedna porcja - zdjęcie): 1 mały (500 g) kalafior100 g jogurtu naturalnego1 mały ząbek czosnku1 mały obrany ogórek kiszonygarstka koperkusólPrzygotowanie: Wersja obiadowa/na ciepło:1. Gotujemy kalafiora (25-30 min w parowarze)2. W międzyczasie przygotowujemy dip: do jogurtu dodajemy posiekany drobniutko czosnek i posiekanego ogórka oraz koperek i solimy.3. Jemy maczając kalafiora w dipie, lub polewamy.Wersja na zimno - j... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Malowane smakiem
Autor
malowane.smakiem
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kalafior, kalafiorem, sosy, koperek, ogórki, jogurt, ogórek, lekka, dipy, jogurtu, czosnek, sałatki, sałatka, polewa, sałatka z kalafiorem , ogórki kiszone, sałatka na grilla, grill, przystawki, obiad, salatki warzywne, sałatka warzywna, salatki do grilla, sałatka do obiadu, lekkie sałatki, sałatka z ogórka kiszonego, smaczna sałatka, smaczna sałatka
Inne przepisy z Malowane smakiem
Dodaj komentarz