Pasta paprykowa z dodatkiem chilli - wiem, co jem.

Pasta paprykowa z dodatkiem chilli - wiem, co jem.

Pasta paprykowa z dodatkiem chilli - wiem, co jem.

Przepisów na pasty z papryki mamy dużo. Od dłuższego czasu przymierzałam się do zrobienia takiego smarowidła. Ponieważ czas przetworów aktywny , więc każdy nawet w pracy czym się dzieli. Stąd mój przepis. Wypróbowany przez znajomą, a teraz już przeze mnie. Pasta doskonała do pizzy, sosów i zwyczajnie na kanapkę. Przepis odrobinę zmodyfikowany, ponieważ robiłam z połowy porcji, a przy okazji coś trochę pokombinowałam po swojemu. Polecam. SKŁADNIKI: 1.5 kg. papryki czerwonej 1 cebula  2 jabłka mała główka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

pozytywna45

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasty, pasta, papryka, jabłka, przetwory, zupa pomidorowa, do pracy, słoik, sosy, sos do pizzy, pizza , pizza przepis, kanapki, ciasto na pizze, sałatka, sałatki, sałatka z papryki, sałatki do pracy, sałatka do pracy, sos pomidorowy do pizzy, sos pomidorowy, domowa pizza, smaczna sałatka

Inne przepisy z W kuchennym oknie Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.