Oliwne chlebki z rukolą i cukinią

Oliwne chlebki z rukolą i cukinią

Oliwne chlebki z rukolą i cukinią

Delikatne ciasto drożdżowe na oliwie z oliwek przygotowałam, do którego pieprz marynowany i kapary dodałam. Żeby było jeszcze smaczniej i zdrowo z rukolą i cukinią całość połączyłam, a na wierzch ciasta, ser w kostkach z ziołami śródziemnomorskimi dołożyłam. Chwilę poczekałam, potem w piekarniku wypiekałam. Chlebki wyszły delikatne, z wierchu chrupiące, w smaku idealne, pięknie pachnące. Możne je same zajadać lub z sałatką, czy jako dodatek do np. grillowanego mięsa podawać. Składniki na 4 chlebki: ok. 600 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, cukinia, rukola, ciasto drożdżowe, sałatka, sałatki, ciasto na pizze, drożdżowe, sałatka z rukolą, sałatka grecka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.