Składniki : 1 pojedyncza pierś z kurczaka 10- 15 cebulek szalotek w zalewie octowej ( u mnie małe zwykłe cebulki które miałam włożone wg wspomnianego wcześniej przepisu) lub czerwona cebula pół szklanki ugotowanej, pokrojonej fasolki szparagowej po pół strąka papryki czerwonej, żółtej i zielonej przyprawa gyros, sól, pieprz i oliwa bazylia, estragon - świeże Przygotowanie : Cebulki osączyć, fasolkę ugotować i też osączyć, kurczaka pokroić w kostkę i posypać przyprawą i pozostawić na kil... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula