Soczysty kurczak – najlepsza marynata do drobiu! Genialny sposób na mega kruche i soczyste mięso, które wprost rozpływa się w ustach. Możemy tak zamarynować zarówno filety, jak i skrzydełka czy udka. Kurczaka pieczemy w piekarniku lub krótko grillujemy. Marynata jest bardzo prosta w wykonaniu i składa się tylko z kilku podstawowych składników. Polecam! Składniki: 3 filety z kurczaka Marynata: 1/3 szklanki oleju 2 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżka soli 1 płaska łyżka słodkiej papry... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...