Kapusta gospodyń z Nawsia – kuchnia podkarpacka

Kapusta gospodyń z Nawsia – kuchnia podkarpacka

Kapusta gospodyń z Nawsia – kuchnia podkarpacka

Kapusta gospodyń z Nawsia - kuchnia podkarpacka Kiedy przychodzi wiosna, zawsze najbardziej czekam na młodą kapustę. W lasowiackich domach przygotowywano ją z przecierem pomidorowym, koperkiem i cebulową zasmażką. Dzisiaj proponuję podkarpacki specjał z okolic Wielopola Skrzyńskiego (powiat ropczycko-sędziszowski). Od pokoleń gospodynie z Nawsia młodą kapustę przygotowują z marchewką, koperkiem i śmietaną. Charakterystyczny smak kapusta z Nawsia zawdzięcza odrobinie octu, który nadaje jej lekkiej kwaśności... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, marchewka, mielone, rosół, zupa pomidorowa, kotlety, kotlet, kotlety mielone, kotlet z kapusty, surówka, sałatki, sałatka, surówka z kapusty, sałatka z marchewką, sałatka z marchewki, lekkie sałatki, dania obiadowe, surówka ze świeżej kapusty

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.