OGÓRKI KISZONE- NAJLEPSZE

OGÓRKI KISZONE- NAJLEPSZE

OGÓRKI KISZONE- NAJLEPSZE

Domowe ogórki kiszone to doskonała przekąska, składnik wielu sałatek  czy też dań obiadowych. I zapewne ile kucharek tyle sposobów na ich ukiszenie. Dziś opiszę Wam mój niezawodny sposób na ogórki, oraz jak je przechowuję, aby zachowały swoją chrupkość i smak przez całą zimę.  Składniki na 2 litrowe słoiki: * ogórki gruntowe- ilość zależna od ich wielkości, najlepsze są nie za duże i twarde * 1 litr wody * 1 łyżka soli kamiennej (ważna zasada 1 łyżka soli na litr wody) * 4 ząbki czosnku * 2 kawałk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję